galaretka - 14130 przepisów (strona:410/942)

Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia 83

letnie owoce: maliny, jagody czy wiśnie. https://youtu.be/YhSv1FDH1Q4 Składniki na Truskawkową Fantazję – ciasto bez pieczenia (blaszka o wymiarach 24×24 cm): około 200 g okrągłych biszkoptów 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 g mascarpone około 680 g jogurtu greckiego (2 duże kubki) 500 g truskawek 3 łyżki cukru 150 ml wody Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody(...)wystygnięcia. Truskawki oczyszczamy, pozbawiamy szypułek i kroimy w kostkę. Mascarpone, jogurt naturalny i cukier łączymy ze sobą za pomocą miksera lub trzepaczki. Nadal miksując, do masy dodajemy rozpuszczoną galaretkę, kiedy będzie zimna, ale jeszcze lejąca się. Na koniec dorzucamy truskawki i mieszamy już za pomocą łyżki. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki układamy biszkopty, na nie wylewamy masę jogurtową

e-PrzepisyKulinarne
Sernik na zimno 76

zimno wygląda bardzo ładnie i musi być apetycznie smaczny. Składniki 2 litry mleka 1 duża śmietana 18 % 6-7 jaj 1 kostka masła 3/4 szkl cukru Cukier waniliowy 2 galaretki Owoce Wykonanie:Mleko zagotować, jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać na gotujące się mleko, troszkę po gotować aż narobi się sera i odlać na sito, ostudzić.Masło utrzeć z cukrem(...)dodaważ po trochu ser ciągle ucierając.Gotową masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 25cm, poukładać owoce jeśli mrożone mam to [ nie odmrażam] i wylewam galaretkę na wierzch. Ja najbardziej lubię jak galaretka już stężeje i taką wylewam. Wstawiam do lodówki aż się schłodzi.Smacznego The post Sernik na zimno appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Bezy migdałowe z musem czekoladowym 73

bezy (około 8 sztuk): 2 białka 18 dag mielonych migdałów, 6 czubatych łyżek cukru 0,5 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: 100 g czekolady 200 g śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa W pierwszej kolejności rozpuszczam galaretkę w 0,5 litra gorącej wody i wlewam do płaskiego naczynia (na wysokość około 1 cm) i odstawiam do zastygnięcia. Białka ubijam, pod koniec ubijania(...)dodaję ją w dwóch partiach do czekolady. Całość delikatnie mieszam. Mus czekoladowy umieszczam w szprycy i napełniam kremem papilotki z upieczoną bezą. Na górze umieszczam kapelusik. W zastygniętej galaretce wycinam serduszka i dekoruję nimi bezy. Można dołożyć też dekorację z czekolady. Smacznego Artykuł Bezy migdałowe z musem czekoladowym pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto Makowa Panienka 151

Ciasto makowa Panienka to przepyszne połączenie makowego biszkoptu z delikatną budyniową masą z dodatkiem galaretki. Polewa z białej czekolady sprawia że ciasto jest wyśmienite i nie wiadomo kiedy znika cała blacha:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek L 3/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml ) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki zmielonego maku 1/2 szklanki oleju(...)łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 1 litr mleka 3 budynie śmietankowe bez cukru 1 galaretka cytrynowa 200 gram masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru 100 gram białej czekolady 3 łyżki kwaśnej śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie makowego biszkoptu: białka ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy piana będzie sztywna i lśniąca

Blog kulinarny S9.PL
TRUSKAWKOWA PIANKA NA JĘZYCZKACH- pyszne ciasto bez pieczenia! 157

się w mgnieniu oka! Górną warstwę można wykończyć na kilka sposobów: polać słodkim lukrem, obsypać pudrem, oblać białą czekoladą lub udekorować świeżymi owocami. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( 22×26 ) * galaretka malina, truskawka lub owoce leśne – 2 szt * soczyste truskawki – 500 g * woda – 400 ml * śmietana 36% – 500 ml * herbatniki – 20 szt * biszkopty podłużne(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wodę gotujemy, rozpuszczamy galaretki, studzimy. Truskawki blendujemy. Po ostudzeniu galaretki dodajemy do zblendowanych truskawek, mieszamy. Dodajemy ubitą na puch śmietanę kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podłużnymi biszkoptami. Przykrywamy herbatnikami, lekko dociskamy, chłodzimy. Po schłodzeniu możemy posypać cukrem pudrem , polać lukrem lub białą czekoladą. Będzie pysznie! Polecam! Zobaczcie też inne

Ostra na Słodko
Galaretka z wiśni i mięty 93

Pyszne, soczyste wiśnie dziś wylądowały w domowej galaretce. Dodatek mięty orzeźwia deser i nadaje mu piękny aromat. Polecam taką domową galaretkę bez konserwantów i ulepszaczy. To jest deser idealny. Galaretka wiśniowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tort śmietankowy z wiśniami 115

wiśni bez pestek 120 g cukru 1-2 kieliszki wódki Krem śmietankowy: 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowania cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka wiśniowa + 170 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Dekoracja tortu: barwniki w proszku: zielony i niebieski marcepan 100 g gorzkiej czekolady czekoladowe literki liście i kwiaty z opłatka zielona czekoladowa posypka(...)wódki. Biszkopt podzielić na trzy równe placki i każdy z nich nasączyć sokiem wiśniowym. Na dolnym wyłożyć równomiernie wiśnie. Krem: W garnuszku zagotować 170 ml wody, wyłączyć palnik, wsypać galaretkę mieszając, dodać żelatynę i nadal mieszać, tak aby się rozpuściła. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier waniliowy i cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone

Passions hobbies life
PIANKOWA KANAPKA Z RURKAMI Z KREMEM 137

nadzienie pyszne rurki z nadzieniem.Przepis znalazłam na stronie knurr.pl.Polecam tam zajrzeć-fajne przepisy :). Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI paczka herbatników ok.250g rurki z kremem ok.260g 1/2 l śmietanki 30% 2 galaretki malinowe WYKONANIE Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia.W międzyczasie schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy ostudzoną ale jeszcze płynną galaretkę.Ubijamy aby składniki się

Mała w garnku miesza
Wafle z mlekiem w proszku i bakaliami 84

proszku 3/4 szkl. cukru (polecam mniej) 100 g herbatników 1/2 szkl. rodzynek garść suszonej żurawiny 1/2 szkl. prażonych orzechów ziemnych 1/2 szkl. orzechów włoskich około 5-6 sztuk galaretek w cukrze 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 2 suche wafle/andruty Masło rozpuszczamy na małym ogniu razem z cukrem, cukrem wanilinowym, kakao oraz mlekiem. Odstawiamy do przestudzenia. Do zimnej masy(...)przesiewamy mleko w proszku, mieszamy rózgą kuchenną. Dodajemy pokruszone herbatniki, pokrojone w kostkę galaretki, posiekane orzechy oraz rodzynki i żurawinę, mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy na jeden suchy wafel, wyrównujemy, przykrywamy drugim waflem. Całość owijamy papierem do pieczenia, obciążamy dużą deską do krojenia lub grubą książką. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Kroimy na mniejsze kawałki. Uwagi: Jeden z herbatników

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno 70

zimno wygląda bardzo ładnie i musi być apetycznie smaczny. Składniki 2 litry mleka 1 duża śmietana 18 % 6-7 jaj 1 kostka masła 3/4 szkl cukru Cukier waniliowy 2 galaretki Owoce Wykonanie:Mleko zagotować, jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać na gotujące się mleko, troszkę po gotować aż narobi się sera i odlać na sito, ostudzić.Masło utrzeć z cukrem(...)dodaważ po trochu ser ciągle ucierając.Gotową masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 25cm, poukładać owoce jeśli mrożone mam to [ nie odmrażam] i wylewam galaretkę na wierzch. Ja najbardziej lubię jak galaretka już stężeje i taką wylewam. Wstawiam do lodówki aż się schłodzi.Smacznego

Smaczne Potrawy
DUPA PAWIANA – CIASTO Z LODAMI CIEPŁYMI 177

BISZKOPT: * mąka pszenna – 5 łyżek * cukier – 5 łyżek * jajko – 5 szt PIANKA: * serek homogenizowany naturalny – 500 g * Śmietanka 30% – 400 ml * galaretka cytrynowa lub brzoskwiniowa – 2 szt * wrzątek – 200 ml POLEWA: * czekolada mleczna – 200 g * mleko – 5-6 łyżek DODATKOWO: * małe, ciepłe lody – 24 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy(...)cukier łyżka po łyżce. Dodajemy po jednym żółtku, cały czas ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę, delikatnie, ręcznie mieszamy. Pieczemy ok.20-25 minut w 170C. Studzimy. Możemy delikatnie nasączyć – polecam. PIANKA: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do tężenia. Na biszkopcie układamy lody odcinając wcześniej od nich wafelkowe końcówki ( jeśli są – moje miały. Bez problemu ścina się nagrzanym nożem ). Mocno zimną śmietanę

Ostra na Słodko
Grysikowe ciasto z owocami bez pieczenia 103

minut, po tym czasie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej i mieszamy z dżemem. Dodatkowo:  herbatniki (ok 200 g) groszek ptysiowy (można zastąpić herbatnikami lub biszkoptami) 2 galaretki brzoskwiniowe 1 dojrzałe mango lub dowolne inne owoce Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody i zostawiamy do ostudzenia. Tortownice (26 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a na jej spodzie układamy warstwę herbatników(...)grysikowej. Na masie rozsmarowujemy dżem brzoskwiniowy połączony z żelatyną. Na dżemy wykładamy warstwę groszku ptysiowego, na którym rozsmarowujemy resztę masy. Na masie układamy pokrojone mango i zalewamy je tężejącą galaretką. Odstawiamy całość do lodówki na kilka godzin

Cynamonowe szczęście
CIASTO BISZKOPTOWE Z BUDYNIEM I OWOCAMI + FILMIK 132

budynie waniliowe po 40 g bez cukru 4 łyżki cukru  3/4 kostki masła + 2 łyżki cukru pudru            DODATKOWO : 2 galaretki truskawkowe kubek słodkiej herbaty z cytryną 1 słoiczek dżemu truskawkowego  300 g świeżych truskawek 3 banany(...)PRZYGOTOWANIE : Z mleka, cukru i budyniów gotujemy gęsty budyń i odkładamy do ostudzenia.  Galaretki rozpuszczamy i odkładamy do lekkiego stężenia.  Biszkopt - białka ubijamy aż będą sztywne, dalej ubijając dodajemy żółtka, cukry, po chwili olej. Na koniec przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do formy 25/30 cm i pieczemy około 35 minut, temperatura

Kulinarne Fantazje Marioli
śmietanowiec w czekoladowym biszkopcie 119

przez ok. 35 – 40 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa równe blaty. składniki na masę galaretkowo śmietanową: 4 galaretki o różnych kolorach 1000 ml gorącej wody 500 ml śmietany 18% 100-150 g cukru 150 ml mleka 30 g żelatyny wykonanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w osobnym naczyniu, w 250 ml gorącej wody i odstawiamy(...)naczynie z zawartością kładziemy na garnku z gotującą się woda). Następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia (uwaga bo może szybko stężeć). Letnią mieszankę wlewamy do śmietany, szybko mieszamy. Dodajemy wymiesza galaretki, mieszamy i szybko przekładamy na jeden bat, wyrównujemy tak aby cieniutka warstwa śmietany była na wierzchu i przykrywamy drugim blatem. Dociskamy. Pozostawiamy w temperaturze pokojowej aby wierzchni blat się

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania