galaretka - 14130 przepisów (strona:406/942)

Makowiec Japoński z jabłkami 51

aromatyczny . Z rodzynkami, jabłkami, amaretto i aromatem migdałowym tworzy niepowtarzalny smak. Blaty makowca przełożone są kremem śmietankowo serowym, a środek ciasta wypełniony jest wkładką z prażonych jabłek usztywnionych galaretką. Całość wykończona polewą z białej czekolady.  Przepis znalazłam u  Eweliny , lecz delikatnie go zmodyfikowałam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MAKOWIEC JAPOŃSKI Z JABŁKAMI SKŁADNIKI:  (na tortownicę 24 cm.) Ciasto(...)łyżki) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) grysik (8 łyżek) mąka ziemniaczana (2 łyżki) woda wrząca do zalania maku i rodzynek  Mus Jabłkowy : jabłka prażone ze słoika (800 g ) galaretka cytrynowa lub jabłkowa (2 op = około140 g) woda wrząca (0,5 szkl.) Krem śmietankowo serowy : śmietanka kremówka 30% (300 ml) serek śmietankowy (300 g) cukier puder (4 łyżki) usztywniacz śmietan

RITA food channel
Tarta z musem jabłkowym i bitą śmietaną. 55

jesieni! Tak jak ta tarta z musem jabłkowym , z dodatkiem bitej śmietany. Nie dość, że ta tarta wygląda dość imponująco to jeszcze smakuje wyśmienicie. Kruchy spód, jabłka obtoczone galaretką i ta bita śmietana do której każdy ma słabość… Kiedy myślisz o deserze , to ten prosty przepis na tartę będzie idealnym rozwiązaniem. Post sponsorowany. A Multigrill polecam z całego serca(...)mąki orkiszowej – 120 g miękkiego masła – 1 jajko – ¼ łyżeczki proszku do pieczenia – 50 g erytrytolu Masa jabłkowa: – 750 g jabłek – 1 galaretka cytrynowa – ½ szklanki ciepłej wody – 6 łyżeczek żelatyny Bita śmietana: – 500 ml śmietany kremówki 36% – 3 łyżki erytrytolu – kakao do posypania Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia

Zdrowy Styl Joanny
ciasto ucierane z mlekiem jabłkowe i z galaretką... 81

wanilinowy 1 opakowanie, jajka 5 sztuk "L", mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, mleko 3,2% 3/4 szklanki, jabłka 12 sztuk średnie + cukier 3 łyżki, galaretka wiśniowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml Składniki temperatura pokojowa= do miski dodać jajka, cukier, miękką palmę, cukier, cukier wanilinowy, wlać mleko, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie(...)ósemki, kawałeczki, wysypać na ciasto, posypać cukrem, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka. Ciasto w formie dobrze wystudzić, galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejąca wylać na jabłka, schować do lodówki na kilka godzin - bardzo smaczne, łatwe, szybkie, tanie ciasto ucierane z dodatkiem mleka, jabłka

W Mojej Kuchni Lubię
Krucha tarta z truskawkami 40

truskawki uważam za rozpoczęty. W moim ogródku już zebrałem pierwsze owoce. Oczywiście zrobiłem z nich koktajl, jak i pyszną kruchą tartę z truskawkami!  Dodatkowo krem budyniowy oraz galaretka i mamy wspaniały deser A Wy co najczęściej robicie z truskawek? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: pół kostki masła 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego 1/3 szklanki cukru(...)szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka śmietany Dodatkowo: 2 opakowania budyniu śmietankowego, pół kostki masła, kilka truskawek, jedno opakowanie galaretki truskawkowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchą tartę z truskawkami: Do miski wsypujemy cukier, proszek do pieczenia oraz przesianą przez sitko mąkę. Mieszamy je dokładnie łyżeczką. Następnie dodajemy masło oraz żółtko. Ciasto wyrabiamy na jednolitą masę

Gotuj z Prezesem
Ciasto Lwia Paszcza z malinami – pyszne i efektowne 197

jogurtu greckiego opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 jajko 200 g malin   Bita śmietana: 400 ml śmietany 30% 250 g wody opakowanie galaretki malinowej 100 g czekolady   Przygotowanie Najpierw przygotowujemy warstwę brązową. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Wodę mieszamy z kakao, olejem i cukrem, następnie dodajemy żółtka i miksujemy(...)brązowego ciasta i wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50 minut w trybie góra-dół. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na sztywno na najwyższych obrotach miksera. Wlewamy do niej zimną, ale jeszcze płynną galaretkę. Bitą śmietanę

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto brzoskwiniowe ze smażonymi wiórkami kokosowymi 58

wystygnięciu biszkopt kroję na dwa równe blaty. Do nasączenia potrzebuję ¾ szklanki letniej wody i sok z połowy cytryny. Składniki na masę: 250 g ricotty 300 ml śmietanki 30% 2 galaretki brzoskwiniowe Kilka brzoskwini z puszki (opcjonalnie) Przygotowanie: Galaretki rozpuszczam w 400 ml gorącej wody i odstawiam do wystygnięcia. Śmietankę ubijam na sztywną pianę, dodaję do niej ricottę i lekko tężejącą(...)galaretkę. Wszystko delikatnie miksuję. Na koniec dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Masę wylewam na pierwszy blat biszkoptu i przykrywam drugim blatem. Dodatkowo potrzebujemy: 200 g dżemu brzoskwiniowego 100 g wiórków kokosowych 25 g masła Przygotowanie: Wierz ciasta smaruję dżemem brzoskwiniowym. Masło rozpuszczam na patelni, wsypuję wiórki i przysmażam, aż nabiorą złotego koloru. Gorące wiórki wykładam na dżem. Ciasto

Słodki sentyment
Truskawkowiec bez pieczenia 1990

śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny + 30 ml wody Dodatkowo: ok. 30 biszkoptów podłużnych 800 g umytych i obranych truskawek 1 galaretka truskawkowa + 400 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Blaszkę o wymiarach 24×24 wykładamy folią spożywczą. Następnie układamy warstwę biszkoptów. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 60 ml gorącej(...)koniec dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Mieszamy łyżką do połączenia. Masę wykładamy na biszkopty. Na masie układamy kolejną warstwę pokrojonych truskawek. Ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta i całość ponownie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
KOLOROWY SERNIK NA ZIMNO 64

Kolorowe ciast z bitej śmietany oraz galaretek. Składniki Paczka biszkoptów lub biszkopt 4 galaretki rozpuszczonych każda osobno w ¾ szklanki gorącej wody litr śmietanki 36% Sposób przygotowania Śmietanę ubić na sztywno, podzielić na cztery   części do każdej dodać jedną tężejącą galaretkę i wymieszać.   Gdy masa zacznie tężeć wylać pierwszą warstwę, odstawić do zastygnięcia, na zastygnięta masę wylać kolejna warstwę

RAROSSA
Malinowa chmurka bez pieczenia 117

Pyszne ciasto malinowa chmurka bez pieczenia na herbatnikach. Proste ciasto warstwowe z bitą śmietaną, galaretką i malinami. Pyszny orzeźwiający deser z owocami i bitą śmietaną na herbatnikach. Przepis na malinową chmurkę bez pieczenia jest łatwy i szybki w wykonaniu. To bardzo smaczne i efektowne ciasto na pewno będzie ozdobą stołu. Malinowa chmurka na imieniny, urodziny, spotkanie ze znajomymi będzie idealna(...)chmurkę bez pieczenia? Malinowa chmurka przepis Malinowa chmurka bez pieczenia to tylko jeden z wielu przepisów na to pyszne ciasto. Malinowa chmurka bez mascarpone, malinowa chmurka na biszkoptach, bez galaretki, bez malin. I mój przepis czyli malinowa chmurka bez bezy. Jeżeli ciasto z malinami ma być bez pieczenie to z bezą już bez pieczenia nie będzie. Chyba że będzie

Dieta moja pasja
Ciasto pianka z malinami na orkiszowym biszkopcie FIT 65

mąki orkiszowej – 50g erytrolu – 2 duże jajka – ekstrakt waniliowy Składniki na piankę: – 500ml mleka skondensowanego niesłodzonego 7,5%, schłodzone – 300g malin – 2 galaretki poziomkowe + 350ml wrzątku BISZKOPT: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Białka ubijamy z erytrolem na sztywno. Dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy i przesianą przez sito mąkę – delikatnie mieszamy. Formę tortownicy wykładamy papierem(...)wierzch był równy. Pieczemy przez ok. 15 minut. Po upieczeniu studzimy i odrywamy od papieru. Formę wykładamy nowym papierem i na dnie układamy do góry nogami upieczony biszkopt. PIANKA: Galaretki dokładnie rozpuszczamy w 350ml wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia tak, by nadal była płynna. Schłodzone mleko miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy wystudzoną galaretkę i dalej miksujemy na wysokich obrotach

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania