takie oczy zielone niejeden Łasuch oddałby cały świaaaaat J Pyszne i intrygujące połączenia czarno-białego ciasta biszkoptowego , waniliowej masy i galaretki o smaku kiwi. Polewa deserowa dodaje przekładańcowi wyrafinowania i pójście w stronę bardziej delektowania, niż zasłodzenia J Pomysł na sam biszkopt z tego łaciatego ciasta przekładanego serową masą, które robiłam wcześniej – również zachęcam. Tytułowy przekładaniec wykonałam(...)mieszamy dokładnie z żółtkami, cukrami, budyniem i mąką. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem( stopniowo, po łyżce). dodatkowo: 2 galaretki o smaku kiwi przyrządzone na 600 ml wody polewa okruchy waflowe do posypania WYKONANIE: blat ciasta 2/4 kremu galaretka (musi być dobrze stężała!)+ ¼ kremu blat ciasta + ¼ kremu blat
Domowe ciastaryżowo-truskawkowy wykonacie w zaledwie 30 minut Składniki na około 8 porcji (wszystko zależy od wielkości pojemniczków): ½ kg truskawek ¾ szklanki ryżu 20 dag twarogu 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka mleka ½ szklanki wody ¼ łyżki soli Ryż gotujemy w osolonej wodzie z mlekiem na miękko. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i miksujemy je z cukrem(...)pudrem i serem na jednolitą masę. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy galaretkę do masy z truskawkami i całość mieszamy. Na koniec dodajemy ryż i ponownie dokładnie mieszamy. Salaterki/plastikowe kubeczki napełniamy puddingiem (mogą to być również pucharki) i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Zimny pudding wyciągamy z salaterek i dekorujemy (wersję
Słodki sentymentrównież i to przypadnie Wam do gustu. Prezentuje się bardzo ładnie, jest wysokie, podzielne i smaczne. Masa jabłkowa: 1 i 1/2 kg jabłek 1 duża łyżka masła 1 op. galaretki cytrynowej 1 op. galaretki pomarańczowej Ciasto: 6 jajek 170g cukru pudru 180g mąki pszennej 1/2 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyniowa masa z kajmakiem: 500ml mleka 3 żółtka(...)śmietany tarta czekolada lub kakao do oprószenia wierzchu Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Smażymy na maśle przez kilka minut. Gdy jabłka zmiękną i puszczą sok, dodajemy suche galaretki. Mieszamy aż do ich rozpuszczenia. Odstawiamy do stężenia (troszkę to zajmie). Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Do lśniącej piany dodajemy po 1 żółtku, miksujemy po każdym dodaniu
Smaki Na Talerzugofry lub skorzystać z gotowych gofrów dostępnych praktycznie w każdym markecie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gofrów 250 gram ok 12 sztuk 1600 gram gęstego jogurtu greckiego 3 galaretki cytrynowe 2 dżemy wiśniowe łącznie 820 gram 5 łyżeczek żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Blachę do ciasta wykładamy(...)papierem do pieczenia i goframi. W misce mieszamy jogurty z chłodna lekko tężejącą galaretka. Masę wylewamy na gofry i wkładamy do lodówki do stężenia na ok 30 min. W międzyczasie podgrzewamy dżem w garnku wraz z żelatyna, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się z dżemem. Odstawiamy do przestygnięcia. Gdy dżem będzie chłodny, wyciągamy ciasto z lodówki, wylewamy na masę
Blog kulinarny S9.PLWięcej słodkich pomysłów na INSTAGRAMIE. Brzoskwiniowiec to pyszne ciasto z bakaliami, słodkim kremem brzoskwiniowym, brzoskwiniami i galaretką. Idealne ciasto do niedzielnej kawy lub na wyjątkowe okazje i święta. Przepis na brzoskwiniowiec dostałam od przyjaciółki, która częstowała mnie nim przy każdej możliwej okazji. W końcu sama musiałam je zrobić :). Do ciasta użyłam galaretki pomarańczowej. Nie wiem dlaczego, ale brzoskwiniowa galaretka wypada
Słodki PomysłDelikatny, kremowy jogurtowiec z galaretką o dwóch smakach. Bez pieczenia, na spodzie z biszkoptów, słodki jogurt wzmocniony smakiem limonki. Dla wszystkich którzy lubią kwaskowe smaki w słodkich deserach. Cudownie orzeźwiający. Oczywiście można zrobić go z tylko jednokolorowej galaretki. Ale mi bardzo spodobało mi się połączenie tych dwóch kolorów. A dodatkowo do jednej z galaretek dodałam
dolcevitainmykitchenWafle z galaretką to prosty i zarazem bardzo smaczny pomysł na coś słodkiego. Dzięki swojej prostocie bardzo szybko się je robi i nadają się na każdą okazję czy to na przyjazd gości czy też do popołudniowej kawy. Można je robić o różnych smakach, ja osobiście najbardziej lubię agrestowe oraz truskawkowe. Polecam spróbować (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kostki margaryny(...)szklanka cukru 1 szklanka śmietany 18% 1 galaretka (dowolny smak) Opakowanie wafli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Do garnka wkładamy margarynę, śmietanę. Wsypujemy cukier i galaretkę, a następnie całość zagotowujemy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Jeszcze ciepła masa przekładamy wafla. Na koniec lekko obciążamy „złożonego wafla” np książka odstawiamy na pare godzin do stężenia. Należy nie przesadzić z obciążeniem
Blog kulinarny S9.PLszklanki oleju Łyżeczka proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: Sok witaminka bądź Kubuś 900 ml 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 2 śnieżki 400 ml zimnego mleka 1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa 1 opakowanie herbatników w czekoladzie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Biszkopt : Ubijamy białka na sztywna pianę, cały czas miksując dodajemy cukier, następnie żółtka oraz olej Do ubitej masy(...)pieczenia, delikatnie mieszamy i wylewamy na blaszkę z wyściełanym dnem papierem do pieczenia Ciasto pieczemy w temp 180 stopni przez około 45 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Rozpuszczamy galaretkę w szklance gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia Około 600 ml „witaminki” podgrzewamy w garnku, pozostały sok mieszamy z budyniami Następnie dodajemy do gotującego się soku cały czas
Blog kulinarny S9.PLnaszych sadach dojrzewają grona, a Ty zastanawiasz się jak te wszystkie ilości przerobić, ja przychodzę z zupełnie nowym pomysłem na te owoce. I nie jest to wino ani nawet galaretka... Jako że nadszedł długo oczekiwany przez niektórych weekend, mam dla Was ciasto, którym myślę, że Was zaskoczę! Nie dość, że krem przygotowany z kaszy manny, to jeszcze jego podstawą(...)winogron 1 szklanka mleka ½ szklanki kaszy manny ½ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 200g śmietanki 36% 1 śmietan-fix Dodatkowo: Ok 150g herbatników Owoce: maliny, winogrona, brzoskwinie 2 galaretki przeźroczyste o smaku winogronowym Sposób przygotowania: Do przygotowania kremów możemy się zabrać nawet dzień wcześniej. Przygotowanie obydwu kremów jest na takiej samej zasadzie i tak naprawdę możemy je robić niemal
Kuchnia w czekoladziełyżki wody masa ▪ 500 g twarogu chudego/gotowego z wiaderka ▪ 200 ml śmietanki kokosowej lub zwykłej 30% ▪ 2 opakowania galaretki cytrynowej+500 ml wody ▪ 50 g gorzkiej czekolady ▪ 4 łyżki kakao ciemnego polewa ▪ 50 g gorzkiej czekolady ▪ 3 łyżki mleka ▪ wiórki(...)kokosowe Przygotowanie: 1. Przygotowujemy galaretkę i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Płatki i masło orzechowe z wodą miksujemy do połączenia składników i wylepiamy spód formy (20 cm). Wstawiamy najlepiej do zamrażarki. 3. Śmietankę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno. 4. Do melaksera wrzucamy twaróg, kakao, ostygniętą galaretkę i dosładzamy wedle uznania. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy ubitą śmietankę
zdrowo i aktywniekrupczatki 15 dag zimnego masła 2 żółtka 10 dag cukru pudru Krem waniliowy 1 mały budyń waniliowy z cukrem 30 ml mleka ½ kostki masła 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka owocowa Dowolne owoce sezonowe lub z zalewy: truskawki, borówki, brzoskwinie, mandarynki itp. Szybko zarobić kruche ciasto i schłodzić je w lodówce (ok 20 min.). Zimnym ciastem wyłożyć foremki do babeczek(...)ciastka wystudzić i wyciągnąć z formy. Przygotować krem waniliowy. Ugotować gęsty budyń waniliowy i dobrze wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i połączyć z budyniem. Następnie przygotować galaretkę z mniejszej ilości wodny niż jest napisane na opakowaniu i pozwolić jej zacząć tężeć. Na spód zimnych babeczek nakładać porcję kremu waniliowego, następnie warstwę owoców, a wszystko pokryć delikatnie gęstniejącą
Gotujemy i jemySkładniki Galaretka pomarańczowa 2 galaretki Nektarynka 2 nektarynki Masło 150g Mąka pszenna 250g Cukier 1/3 szklanki Sól 1/4 łyżeczki Jajko 1 duże jajko Śmietana kremówka 2 łyżki Wykonanie: Mąkę, cukier (1/3 szkl.) i sól wsypujemy do miski i m The post Tartaletki z galaretką i nektarynkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSernik na zimno z truskawkami i galaretką – to dość szybkie w wykonaniu ciasto, a jego jedynym minusem jest czas oczekiwania na stężenie galaretki i masy twarogowej ;) Tak więc jeśli szukacie czegoś w sezonie truskawkowym, co nie wymaga włączen The post Sernik na zimno z truskawkami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeśmietanki 30% 400 g serka homogenizowanego naturalnego 15 g żelatyny 50 ml wody 3 łyżki cukru pudru sok z ½ limonki herbatniki rogaliki mini 7days lub mini rogaliki francuskie 2 galaretki 2 galaretki rozpuścić w 3 szkl.wrzącej wody, odstawić do przestygnięcia. Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, dodać do niej sok z limonki(...)rozpuszczoną żelatynę i ponownie wymieszać. Na dno blaszki wyłożyć herbatniki, na to część masy śmietanowo-serowej, ułożyć rogaliki i zalać pozostałą częścią masy.Odstawić do stężenia, następnie zalać tężęjącą galaretką i ponownie odstawić do stężenia
Moje domowe kucharzenie