Dzisiaj przychodzę do Was z recepturą na uroczy i pyszny mazurek. Dwa proste kremy, dżem i urocza dekoracja. Idealny na świąteczny stół. Krem śmietankowy jest lekko kwaśny, pachnący żem truskawkowy i kruche ciasteczka. Dekorujemy dowolnymi słodyczami, u mnie są to makaroniki i czekoladowe jajeczka. Prosty i łatwy w wykonaniu. Uda się każdemu. Słodkich inspiracji Wam życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 2 żółtka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny Na k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...