Składniki: (forma 25x35 cm, szklanka 250 ml) Herbatniki maślane 400 g Mleko 1l Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g Masło 200g Cukier 8 łyżek Galaretki truskawkowe 3 (każda na 500 ml wody) Truskawki 500 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)