Ptasie mleczko (na śmietanie)

Ptasie mleczko (na śmietanie)

Ptasie mleczko (na śmietanie)

     Składniki : 2 galaretki agrestowe 1/2 litra śmietany 30% (schłodzona) biszkopty okrągłe czekolada Wykonanie: Biszkoptami wykładamy blaszkę.   Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno na koniec wlewamy zimną (płynną) galaretkę. Chwilę ubijamy do połączenia się składników (aż masa zacznie się pienić). Na biszkopty wylewamy masę i schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia jakieś 3-4 godziny. Po wyjęciu pos... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.