Biszkopt Madeira Przepis znajdziesz tutaj . Biszkopt ten jest puszysty i kruchy, a jednocześnie dobrze się go kroi i przycina. Dzięki temu nadaje się do formowania w różne kształty. Przekrój blaty Upieczony biszkopt przecięłam na 3 blaty. Przytnij biszkopt. Ja wymierzam kąt prosty, aby mój biszkopt miał kształt kwadratu. Tak wygląda przycięty biszkopt. Gładkie brzegi, ostre rogi, równe blaty. Przygotuj krem do wypełnienia i do tynkowania. Ja, jako wypełnienie, użyłam kremu śmietanowego z galaretką owocową. J... czytaj dalej...
Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.