Przepis na : deser
Już dawno chodziły za mną gofry... dziś z pysznymi truskawkami! Składniki na gofry: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smarowania gofrownicy Składniki na sos truskawkowy: 2 szklanki truskawek 3 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa Wykonanie gofrów: Żółtka zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem i solą do smaku. Następnie dodać sztywno ubitą piane z białek, wymieszać łyżką i piec gofry w wcześniej natłusz... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com