składniki* podlużne biszkopty (najlepiej typu wloskiego)masa truskawkowa* 500 ml zmiksowanych truskawek* 250 g serka mascarpone* 200 ml śmietany kremówki* 8 łyżeczek zelatyny* 6 łyzek cukrusos truskawkowy* 250 ml zmiksowanych truskawek* 2 łyżki cukru* 1 lyżka mąki ziemniaczanejgalaretka truskawkowa* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 250 ml zmiksowanych truskawek* 2 lyżki cukruSposób wykonaniaTortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć biszkoptami. (można również upiec cienki biszkopt)Każdą porcję żelatyny namoczyć w osobny... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...