Znakomite ciasto, bardzo truskawkowe, lekkie i orzeźwiające. Dodatkowo jest ono bezglutenowe, a wykonanie nie zajmuje wiele czasu. Ciasto bardzo efektowanie prezentuje się na talerzu, więc śmiało można je zrobić na jakąś letnią imprezę. Do zrobienia kremu użyłam serka mascarpone, który bardzo lubię, ale można je bardziej odchudzić i użyć np. jogurtu greckiego. Bardzo polecam. Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli 3 łyżki ksylit... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...