Piernik

Piernik

Piernik

Piernik przekładany nadzieniem porzeczkowym lub śliwkowym. Aromatyzowany przyprawami takimi jak imbir, kardamon, goździki czy gałka muszkatołowa.  Składniki:60-70 g margaryny lub oleju2 jajkaszklanka cukru pół szklanki śmietany 18%200 g miodu400 g mąkiłyżka sodyprzyprawy: imbir, cynamon, pieprz, kardamon, zmielone goździki, gałka muszkatołowa galaretka cytrynowaszklanka dżemu porzeczkowego lub powideł śliwkowych Ze wszystkich składników (oprócz galaretki i powideł) robimy ciasto, można je wyra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.