Galaretka drobiowa obowiązkowo pojawia się u nas na każde święta i imprezy. Przepis na galaretkę drobiowa z udek, ale można też przygotować z fileta z kurczaka. Nieraz gotuję na połówce kurczaka. Często też w ten sposób wykorzystuję mięso pozostałe z rosołu i jest pyszna kolacja. Na 7-8 sztuk potrzebujemy 3-4 ćwiartki z kurczaka 2 marchewki 1 średnia pietruszka kawałek selera kawałek pora kilka kulek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe wegeta szczypta kurkumy (opcjonalnie) sól Żelat...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...