Bardzo lubię rolady, ale są mają dla mnie jedną wadę - zbyt szybko się kończą. Dzisiaj pyszna rolada truskawkowa. Jako, że do świeżych truskawek jeszcze daleko, wykorzystałam mrożone zapasy, a raczej resztki zapasów. Do tego mój ulubiony biszkopt i masa cukru pudru. Niebo w gębie!!! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 0,5 litra potłuczonych lub zmiksowanych truskawek (u mnie mrożone) 1 galaretka truskawkowa cukier puder do posypania ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...