Galaretka z winogron z sokownika

Galaretka z winogron z sokownika

Galaretka z winogron z sokownika

Dostałam winogrona od miłych sąsiadów, zrobiłam z nich galaretkę. Jest pyszna Winogrona umyć, nie trzeba oddzielać owoców od gałązek. Do sokownika można włożyć dużo winogron, tak z czubeczkiem. Bardzo szybko się rozgotują i zmniejszają swoją objętość. Umyte owoce włożyć do sokownika, zamknąć. W połowie ilości owoców obsypać cukrem( połowa). Następnie włożyć pozostałe owoce i znowu cukier. Postawić na ogniu i gotować aż owoce będą suche. Ja zawsze po jakimś czasie zamieszam owoce. Zlać sok do garnka i dokła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.