Choć domowe wafle uwielbiam, to jednak te przygotowane na maśle, kwaśnej śmietanie i galaretce nie są moimi ulubionymi. Uwielbia je za to moje dziecko. „Niebo w gębie” – jak to mówi. Wafle ze względu na ciekawy kolor na pewno przyciągają oko. Plusem jest również to, że bardzo szybko się je robi. Niestety, po przygotowaniu należy odczekać kilka godzin, aż masa stężeje. 5-6 suchych wafli/andrutów 250 g masła 250 ml kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru 2 galaretki czerwone opcjonalnie – odro... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...