Galaretka z jeżyn - doskonała

Galaretka z jeżyn - doskonała

Galaretka z jeżyn - doskonała

Galaretka z jeżyn - doskonała - należy do nowości, które w tym roku przygotowałam. Dlaczego doskonała? Już wyjaśniam. Całość podgrzewałam zaledwie kilka minut, zatem zachowała sporo wartości zdrowotnych, zamiast cukru do słodzenia użyłam ksylitolu, do zagęszenia zamiast kilkugodzinnego podgrzewania zastosowałam pektynę. Efekt to czarodziejski kolor, niesamowity zapach, wspaniały smak i cudownie drżąca konsystencja. Te słoiczki znikną w mgnieniu oka. Od lat moje domowe, słodkie przetwory przechodzą metamorfozę. Pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.