Przepis na : deser
Idealny na upały, łatwy i szybki w wykonaniu.... Za tydzień spróbuję wersji z truskawkami. Sernik można zrobić na spodzie z herbatników, zarówno glutenowych jak i bezglutenowych. Ja zrobiłam eksperyment i wykorzystałam groszek ptysiowy, który za długo zalegał w spiżarce.... Z podanych składników wychodzi duża tortownica - 29 cm. Składniki na spód: 200 g groszku ptysiowego 2 łyżki miodu - można oczywiście więcej, wtedy spód będzie bardziej słodki 150 g masła/ margaryny Groszek ptysiowy zmiksować na w miar... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)