ciasto truskawkowe

ciasto truskawkowe

ciasto truskawkowe

Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe 5 łyżek cukru pudru Polewa truskawkowa: 1 kg truskawek ( świeże lub mrożone ) 3 galaretki truskawkowe Sposób wykonania: Biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z  proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodać do masy ciągle mieszając. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Dorota PurchaDorota Purcha

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, budyń, biszkopt, galaretka, polewa, jajko, ciasto, mleko w proszku, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto budyniowe, ciasto z truskawkami i galaretką, ciasto z truskawkami, ciasto z galaretka, ciasto z białek

Inne przepisy z Darcia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.