Nie wiem, jak jest u was, ale ja za ciemnymi winogronami nie przepadam Moja domowa odmiana ma mnóstwo pestek i działa to na mnie odstraszająco, więc zamiast jeść owoce w całości, wyciskam sok, a że jest go czasem więcej, przetwarzam go na dżem z winogron, a właściwie galaretkę z soku bez dodatku cukru (z ksylitolem lub erytrytolem). Trochę trudniej jest dobrać odpowiednie proporcje w przypadku soku, ale udało mi się uzyskać dżem, który nie spływa z kanapki, a jednocześnie nie jest też twardy. Przy okazji odk...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...