Nie wiem, jak jest u was, ale ja za ciemnymi winogronami nie przepadam Moja domowa odmiana ma mnóstwo pestek i działa to na mnie odstraszająco, więc zamiast jeść owoce w całości, wyciskam sok, a że jest go czasem więcej, przetwarzam go na dżem z winogron, a właściwie galaretkę z soku bez dodatku cukru (z ksylitolem lub erytrytolem). Trochę trudniej jest dobrać odpowiednie proporcje w przypadku soku, ale udało mi się uzyskać dżem, który nie spływa z kanapki, a jednocześnie nie jest też twardy. Przy okazji odk...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...