Konfitura z cukinii i jabłek z nutką agrestu

Konfitura z cukinii i jabłek z nutką agrestu

Konfitura z cukinii i jabłek z nutką agrestu

Konfitura z cukinii i jabłek z nutką agrestu to kolejny przepis z serii przetwory z cukinii na słodko. Czas wykonania: 2 h (+ 1h oczekiwania) Ilość porcji: 6 słoików 150 ml Składniki: 1,7 kg cukinii (1,1 kg po obraniu) 0,5 kg (4 szt.) jabłek 0,5 kg (2 szklanki) cukru 1 galaretka agrestowa 1 łyżeczka kwasku cytrynowego / sok z połowy cytryny 1 laska cynamonu Przygotowanie konfitury z cukinii i jabłek z nutką agrestu: Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć w piekarniku (10 minut w temperaturze 175 stopni). Pokrywki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.