Empanadas to pierożki pochodzące z Meksyku i Ameryki południowej. Występują w różnych odmianach, zależnie od kraju i regionu (najwięcej […] Artykuł Empanadas z kurczakiem i oliwkami
PanGotujeKopytka ze szpinakiem. Kształtem te szpinakowe kluski przypominają tradycyjne kopytka , a swój zielony kolor zawdzięczają szpinakowi. Kto nie lubi szpinaku to go polubi po zjedzeniu tych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeśli macie mieszankę bez, doprawcie je wg uznania. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy. Środek smarujemy łyżką przecieru. Na jednej połowie układamy warzywa. Posypujemy połowa mozzarelli. Całość przykrywamy drugą połową ciasta, tworząc pieróg. Wierzch smarujemy resztą przecieru i posypujemy resztą sera. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego :) Artykuł Calzone z warzywami i mozzarellą pochodzi z serwisu Mienta
Mienta blogScroll down for recipe in English. To był obiad zrobiony z tego co zalegało mi w lodówce i w kuchennych szafkach ;) Muszę Wam powiedzieć, że pierożki
Delicious PlacePerliczka staje się coraz bardziej popularna i często gości w sklepowych lodówkach. Z ostatniej kupionej zrobiliśmy lekki, klarowny rosół z perliczki . Nowościami przy gotowaniu rosołu było
niecodziennikparyRewelacyjny przysmak z czasów mojego dzieciństwa, który sprzedawano w "Pasztecikach" na ul. Trybunalskiej w Świdnicy. Mieszkałam obok na ul. Długiej i biegałam do babci po pieniądz
Krylowa Kuchnia450 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia 1 jajko Z podanych składników zagniatamy gładkie, jednolite ciasto. Jeśli
KucharzycaRosół to najlepsze lekarstwo na przeziębienie i cudowny sposób stymuluje układ odpornościowy (więcej przeczytasz tutaj ). Miska gorącego rosołu to taka "penicylina" w płynie. Najczęściej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kochani czytelnicy! Z ogromnym bólem zawiadamiamy, iż nasza żona, mama i babcia przegrała wieloletnią walkę z rakiem. Dziękujemy ogromnie za każdy Wasz komentarz, każde słowa uznania
O kuchni z uczuciemGotowe w : 1,5 h Rozmiar blaszki : 28cmX22cm Szybkie ciasto ze śliwkami to kolejny wiekowy przepis, ale tym razem pochodzi z przepisowego zeszytu mojej mamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy