Składniki: 200 g + 1 łyżka mąki, masło 125g + 50 g masła, 125 g białego sera,(kanapkowego), 150 g sera żółtego, 1 łyżka wody, 400 g
kulinarnajamka.blogspot.comWiecie co? W końcu ugotowałam pierwsze pyzy w moim życiu! Muszę się Wam przyznać, że to jednocześnie pierwszy przepis na pyzy , jaki pojawia się na moim
codojedzeniaKto z nas nie lubi kopytek – puszystych, miękkich kluseczek, które rozpływają się w ustach? Tradycyjnie podawane z masłem i zrumienioną tartą bułką, są prawdziwym klasykiem polskiej
codojedzeniaUszka wigilijne z grzybami Święta Bożego Narodzenia to czas pełen tradycji, a jednym z najważniejszych elementów wigilijnej kolacji są uszka z grzybami. Te małe pierożki, podawane
Dorota SmakujeW telewizji zaczęły pojawiać się programy o świątecznym charakterze. Niedawno trafiłam na Jamiego Olivera, którego przepis z resztek stał się inspiracją na gnocchi z sosem jarmużowym
codojedzeniaŚwięta Bożego Narodzenia to czas, kiedy w naszych domach królują tradycyjne potrawy, a jednym z nieodłącznych elementów wigilijnego stołu są uszka z grzybami. Przygotowanie idealnego ciasta
Dorota Smakujepomidorowego, z dodatkiem oliwy, sera ricotta, parmezanu i ziół. 8. Pizza Napoli Z dodatkiem anchois, kaparów i oliwek – pochwała morskich smaków. Włoskie wariacje na temat pizzy 1. Calzone – Duży pieróg wypełniony serem ricotta, mozzarellą i wędlinami. 2. Stromboli – Rolada z ciasta do pizzy, często z serem, szynką i warzywami. 3. Panuozzo – Kanapka z ciasta do pizzy, nadziewana mięsem, serem
RafalCookKartacze to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni kresowej, które na stałe wpisało się w kulinarne tradycje Polski, Litwy, Białorusi i Ukrainy. Są symbolem prostoty, ale
Wędrówki po kuchni5/5 - (2 votes) Pyzy z mięsem z gotowanych ziemniaków, pomysł na obiad Pyzy każdy zna, nie każdy kocha. My lubimy ale w wersji mniej tradycyjnej, a
Ogrodnik w podróży5/5 - (2 votes) Pyzy z mięsem z gotowanych ziemniaków, pomysł na obiad Pyzy każdy zna, nie każdy kocha. My lubimy ale w wersji mniej tradycyjnej, a
Ogrodnik w podróżypodbiło serca ludzi na całym świecie. Jednak, jeśli szukasz czegoś nieco innego, co wciąż zachowuje esencję włoskiej kuchni, warto zwrócić uwagę na calzone – tak zwany „włoski pieróg”. Pizza – klasyka włoskiej kuchni Pizza to bez wątpienia jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kopytka dyniowo-ziemniaczane to mój kolejny sposób na wykorzystanie dyni, która o tej porze roku króluje w mojej kuchni. To wszechstronne warzywo świetnie komponuje się z
codojedzeniaSą takie przepisy, które ekstra cieszą oko i podniebienie. Do nich należą dyniowe gnocchi z twarogiem z dodatkiem włoskich orzechów, karmelizowanych na maśle szałwiowym i miodzie
codojedzeniaKopytka to popularne danie z resztek ziemniaczanych, oferujące nieskończone możliwości kulinarne. Lubię kopytka na słodko, ale kopytka po azjatycku to dopiero rewelacja! Ta przepyszna potrawa pozwala
codojedzeniaKluski biszkoptowe to małe o nieregularnych kształtach kluseczki przyrządzone z jajek, mąki i masła. Kluski biszkoptowe smakują z rosołem, zupą pomidorową, wszelkimi gulaszami mięsnymi i warzywnym
Zasmakuj Kuchni