Marokańskie briwats z keftą to nic innego jak mięsne trójkąciki z ciasta filo. Są pyszne, na dwa, trzy kęsy, idealne na przekąskę ale też pełny obiad. Briwat, czyt. „breła”, to trójkąciki z ciasta filo, które wypełniane są różnymi nadzieniami - od migdałów, orzechów po mięso mielone. Przepis na te cudne trójkąciki pochodzi z bloga Sylwii, Smaki Maroka...i nie tylko! Pierożki z mięsem. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.