RAVIOLI Z LIŚCIEM SZPINAKU I BOBEM

RAVIOLI Z LIŚCIEM SZPINAKU I BOBEM

RAVIOLI Z LIŚCIEM SZPINAKU I BOBEM

Ravioli to pierożki z kuchni włoskiej. Najczęściej nadziewa się je ricottą, mięsem lub warzywami. Najlepiej smakują podane z oliwą z oliwek. Składniki: CIASTO PIEROGOWE: 300 g mąki 3 jajka ciepła woda oliwa Gallo Classico FARSZ: 1 garść liści szpinaku 1 1/2 filiżanki ugotowanego i zblednowanego bobu 1 filiżanka zblanszowanego szpinaku 1 filiżanka sera ricotta 2 łyżki posiekanej mięty 1/2 ząbku czosnku sól pieprz Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać mikserem z jajkami. Po połączeniu się składników dodać odrobin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.