Moskole

Moskole

Moskole

Moskole to potrawa regionalna, pochodząca z kuchni podhalańskiej. Tradycyjnie wypiekane były na blasze pieców opalanych drewnem. W domowych warunkach dobrze sprawdza się sucha patelnia. Placki są przepyszne same w sobie, ale na Podhalu podaje się je z masłem (najczęściej czosnkowym) i świeżą bryndzą. Są proste w przygotowaniu i będą idealnym pomysłem na bezmięsny obiad. Moskole Składniki: 1 kg ziemniaków 500 g mąki 2 jajka 3/4 szklanki maślanki lub kwaśnego mleka sól Do podania: masło czosnkowe bryndza Ziemnia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PatiGotujePatiGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, placki, ziemniaki, ciasto, pierogi przepis, obiad, pierogi, przekąska, przystawki, przekąski, pomysł na obiad, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, placki z gotowanych ziemniaków, proste ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z PatiGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.