22.06 .2019 Magda Kurczak z rosołu, pyszny jeśli zje się z zupą lub od razu po ugotowaniu, ale jednak większość za nim nie przepada. Dokładnie tak samo miała moja koleżanka, która nie wierzyła, że coś czego nie lubi tak pysznie smakuje w tym calzone. A jest w nim wiele dobrego, a przede wszystkim dużo sera, bo aż 3 rodzaje. Do tego aromatyczne pieczarki, cebula i właśnie gotowany kurczak. To wszystko łączy się idealnie pod chrupiącym drożdżowym ciastem. Nie ma co oszczędzać, są tak pyszne, że każdy spokojnie... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.