Krupiak (pieróg biłgorajski)
Krupiak (pieróg biłgorajski)
Przepis na : obiad
No i wreszcie chwilowa przerwa od sesyjnego maratonu - czeka mnie jeszcze tylko jeden piątkowy egzamin i miejmy nadzieję że kolejny semestr będzie za mną. Wykorzystując tą krótką przerwę przedstawiam danie regionalne z mojego powiatu biłgorajskiego - krupiak, czyli pieróg biłgorajski. Krupiak pochodzi prosto z Lubelszczyzny, jest na Liście Produktów Tradycyjnych. U mnie w domu zawsze przygotowujemy go na dużą blachę - ponieważ nie ma osoby, która go nie lubi. Jedzony na ciepło obowiązkowo z mlekie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu psgotujemy
Autor
psgotujemy
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, ziemniak, kasza, ser, kasza gryczana, przepisy na święta, ser biały, chleb, pierogi przepis, pierogi, śniadania, śniadanie, obiad, kolacja, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, jajka na święta, chleb mieszany, obiad dla 2 osób, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z psgotujemy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję