Kilka słów nt. frittaty niedawno już napisaliśmy. Było to przy okazji potrawy, którą określiliśmy mianem omletu z papryką, pomidorami i mielonym mięsem , ale technicznie była to frittata. Jest ona, jakby nie patrzyć, rodzajem omletu, jednak pochodzącym z Włoch i dość mocno różniącym się od wywodzących się z Francji, a najpopularniejszych u nas cienkich, często maślanych omletów, które owijamy (lub nie) wokół nadzienia. Frittaty, podobnie jak tzw. hiszpańskie omlety, o których też będzie mowa, zawierają róż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...