koperkowe kopytka...

koperkowe kopytka...

koperkowe kopytka...

Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, jajka 1 sztuka "L", sól ziołowa 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki, mąka tortowa ile potrzeba, koperek 1 pęczek, woda 4 litry, sól 2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki ziemniaki ugotowane w nie solonej wodzie jeszcze ciepło przecisnąć przez praskę lub dokładnie tłuczkiem utłuc, przełożyć do dużej miski, wyrównać wierzch, przekoić na cztery części, jedną wyjąć na ziemniaki, w puste miejsce do wierzchu ziemniaków wsypać mąki tortowej, dodać mąkę ziemniaczaną, sól zioło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.