Kluski ziemniaczane kładzione

Kluski ziemniaczane kładzione

Kluski ziemniaczane kładzione

Składniki: 1 kg ziemniaków 2/3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej jajko sól dodatkowo 250 g wędzonego boczku 1 cebula pieprz Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Do ziemniaków dodajemy jajko, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę, łyżką nabieramy kluski i kładziemy na wrzącą wodę. Gotujemy około 5-6 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Za pomocą łyżki cedzakowej wyciągamy kluski. Cebulę oraz boc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.