pierogi - 9424 przepisów (strona:474/629)

Gnocchi z dorszem na musie dyniowym 111

Kluseczki z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków z dodatkiem pieczonego dorsza. GNOCCHI Z DORSZEM SKŁADNIKI 500 gramów mączystych ziemniaków; 250 gramów pieczonego lub gotowanego dorsza

Kuchnia Tomka
Gnocchi z dorszem na musie dyniowym 104

Kluseczki z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków z dodatkiem pieczonego dorsza. GNOCCHI Z DORSZEM SKŁADNIKI 500 gramów mączystych ziemniaków; 250 gramów pieczonego lub gotowanego dorsza

Kuchnia Tomka
Gnocchi włoskie kluski do sosu 202

Włoskie kluski z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków z dodatkiem mąki pszennej i jajka. GNOCCHI KLUSKI WŁOSKIE SKŁADNIKI 1 kilogram mączystych ziemniaków około 250 gramów

Kuchnia Tomka
Kluski śląskie przepis oryginalny 329

Kluski przygotowane z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków i mąki ziemniaczanej. KLUSKI ŚLĄSKIE SKŁADNIKI 1 kilogram mączystych ziemniaków; około 250 gramów mąki ziemniaczanej, ale tak

Kuchnia Tomka
Knedle z morelami skradzionymi w Wachau 109

Ciasto z twarogu i mąki wypełnione morelami, formowane w knedle, a następnie gotowane i podawane w bułce tartej z cukrem pudrem. KNEDLE Z MORELAMI SKŁADNIKI 15

Kuchnia Tomka
Knedle ze śliwkami według babci przepisu 127

Ciasto z ugotowanych i zmiażdżonych ziemniaków z dodatkiem mąki wypełnione dojrzałymi śliwkami, zawinięte w knedle i gotowane. DOMOWE KNEDLE ZE ŚLIWKAMI SKŁADNIKI 1 kilogram dobrych, dojrzałych

Kuchnia Tomka
Empanadas z farszem pieczarkowym 102

EMPANADAS Z FARSZEM PIECZARKOWYM SKŁADNIKI 300 gramów mąki pszennej; 100 ml letniej wody; około 100 ml letniego mleka; 100 ml oleju arachidowego lub roślinnego; 800 gramów

Kuchnia Tomka
Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami 103

Szybkie francuskie paszteciki z kapustą i grzybami, możecie zrobić na święta jak i po z reszty bigosu, który Wam zalega w lodówce. Super pomysł na przekąskę

Ana Mari's world
5 dań kuchni polskiej, które musisz zjeść, będąc w Warszawie 135

Mieszkasz w stolicy? A może wybierasz się tam, załatwiając ważne sprawy, w delegację lub w celu turystycznym? Odwiedzając Warszawę, poza podziwianiem jej zabytków, pięknych parków i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CZERWONY BARSZCZ Z USZKAMI + FILMIK 114

Barszcz czerwony i uszka z grzybami to podstawa dań wigilijnych. Osobiście za nim przepadam, cudowny smak zupy i delikatne a zarazem mocno grzybowe uszka, rewelacyjne danie

Kulinarne Fantazje Marioli
Gnocchi z kukurydzą 132

Gnocchi z kukurydzą to włoski przysmak , który przypomina polskie kopytka. Ich przyrządzenie jest bardzo podobne, ale sposób jedzenia różni się znacznie. Kiedy Polacy jedzą kopytka ze

codojedzenia
Ciasto na domowy makaron. 109

  Składniki : 60 dkg mąki pszennej typ 500 1 całe jajko około 270 ml letniej wody  szczypta soli Sposób wykonania :   M ąkę przesiewamy na

Przepisy i porady kulinarne
Mini kopytka z parmezanem 167

Kopytka na obiad do sosu to bardzo popularna przystawka w mojej rodzinie. Na pozór proste danie, które można również jeść jako danie główne czasami może sprawiać

codojedzenia
Kotlety Twardowskiego 127

wycieramy papierowymi ręcznikami, a następnie rozbijamy przy użyciu tłuczka do mięsa. Kotlety oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. 3. Na każdy kotlet nakładamy farsz. Składamy na pół (jak pieróg), a boki zbijamy tłuczkiem, obracamy i zbijamy z drugiej strony. Podwijamy końcówki schabu i znowu zbijamy, teraz formułujemy roladki w dłoniach. Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w jajku

Gotuj z Prezesem
Kluseczki kładzione z serkiem mascarpone 229

 Delikatne i rozpływające się w ustach kluseczki kochają i duże i małe łasuchy.  Są świetną propozycją na słodkie drugie danie lub podwieczorek. 220 g

Smakołyki Asi