pierogi - 9277 przepisów (strona:482/619)

Chinkali-gruzińskie pierożki z mieszanym mięsem 209

Na zrobienie domowego   chinkali zabierałam się od dawna, kiedyś jadłam w pewnej restauracji i posmakowały mi bardzo.  Przygotowanie ich wcale nie jest trudniejsze od

Wanilia i Kardamon
twarogowe knedle ze śliwkami... 168

Składniki: twaróg półtłusty zmielony 50 dag, mąka pszenna 15 dag, mąka krupczatka 15 dag, masło miękkie 2 łyżki, jajko 1 sztuka "XL", sól 1/2 łyżeczki, cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Makowe pierożki 102

każde kółko nakładamy na środek masę makową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem. 7.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8.   Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 9.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C. 10.              Deser do kawy

Kulinarna Chwila
Dutch Baby – pieczony omlet naleśnikowy wg Aleex 112

Dutch Baby to pieczony omlet naleśnikowy. W smaku przypomina nieco angielski pudding, który robiłam z przepisu Nigelli Lawson. Tym razem przygotowałam go z przepisu Madame Edith

W mojej kuchni
Litwa - Cepelinai su morkomis (Cepeliny z marchewką) 109

dużym garnku zagotowujemy wodę. Dodajemy trochę soli i oleju. 6) Z ziemniaków formujemy okrągłe placki wielkości dłoni. Na środek nakładamy odrobinę farszu, zlepiamy brzegi, aby powstał przedłużony pieróg. Cepeliny obtaczamy w mące i wkładamy do gotującej się wody. 7) Gotujemy przez około 15-20 minut. 8) Podajemy polane lekko podgrzanym olejem

Roślinożerni urlopowicze
Lane kluski 109

Lane kluski to absolutna klasyka w menu mojego dzieciństwa. Dzięki nim zupa nabiera nowego charakteru a całe danie jest bardziej treściwe. Lane kluski zajadaliśmy przygotowane w

Zasmakuj Kuchni
Jak zrobić tradycyjny obiad w nowoczesnej wersji 128

Ok! Dzisiaj zapraszam na nowy przepis, który właściwie oparty jest na tradycyjnych składnikach jak kopytka i mielone. To mój pomysł na komfort food. Tradycyjny obiad w

codojedzenia
Pierożki Twarożki 123

każde kółko nakładamy na środek masę twarogową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem. 8.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 9.   Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 10.              Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut

Kulinarna Chwila
Zupa z karpia z pierożkami 127

Zupa z karpia to alternatywa dla wigilijnego barszczu czy zupy grzybowej. Można podać ją z kawałkiem ryby albo z pierożkami z rybą. Można też do zupy

Obiad gotowy
Rogale z orzechowo-kakaowym nadzieniem. 133

okrągły placek o średnicy około 30 cm, każdy z nich dzielimy na 8 części. Na każdej wykładamy porcję nadzienia. Następnie lekko naciągamy i zalepiamy nadzienie  wygląda to jak pieróg ;)  następnie zwijamy  i wywijamy końcówki tworząc rogala. Tak przygotowane rogale wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia

Rozpustne gotowanie
Uszka wigilijne z farszem mielonym 116

Do wigilijnego barszczu najlepsze na świecie są uszka z grzybami i kapustą. A najlepiej jeśli jest to domowa kiszona kapusta i zbierane własnoręcznie grzyby. Ale nie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kremowe ravioli z ricottą i masłem szałwiowym 118

Pyszne danie kuchni włoskiej dziś na stole moim i Waszym. Zachęcam do spróbowania tych wspaniałych pierożków bo są pyszne, rozpływają się same w ustach. Robi się

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania