pierogi - 9277 przepisów (strona:479/619)

Kopytka z boczkiem i cebulką 113

Domowe kopytka to dla mnie coś w rodzaju włoskich gnocchi, z tym że w innym kształcie i z inną okrasą. Ja uwielbiam je po prostu jako

Calzonella.com
Pierogi leniwe z zakwasem 107

Kolejny pomysł na wykorzystanie części zakwasu żytniego. Kluski są bardziej wyraziste w smaku. Smakują wybornie z dodatkiem samego masła i soli. Podane ze smażonymi na maśle

Kucharzyca
różowe kopytka z burakiem 138

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 500 g ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie 1 burak, ugotowany (ok. 130 g po obraniu) 1

Domowy Smak Jedzenia
Maślane placuszki 90

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Lekkie gofry 111

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Racuchy drożdżowe z jabłkami 134

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem 108

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 153

Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? To pytanie, które powinniśmy sobie zadawać zdecydowanie częściej. Niestety tego nie robimy. Badania pokazują, że chleb jest najczęściej wyrzucanym przez nas produktem

365 dni dookoła kuchni
zielone kopytka ze szpinakiem 89

[Głosów:  3    Average:  5 /5] składniki: 500 g ziemniaków, ugotowanych w osolonej wodzie 100 g szpinaku świeżego 1 jajko 1 -2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Praktyczna kuchnia. Co powinno się znaleźć w każdej kuchni? 103

Kuchnia to pomieszczenie, które powinno cechować się przede wszystkim wysoką funkcjonalnością. Co powinno się więc znaleźć w każdej kuchni, aby była ona praktyczna? Odpowiedź znajdziesz w

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z jagodami 100

Składniki: ( porcja na 50 sztuk)   Ciasto: Mąka pszenna  500 g Woda ciepła ok. 3/4 szklanki Żółtko Sól szczypta Nadzienie: Jagody 300 g Cukier 2

Kulinarne przygody
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 107

Ciasto: ( porcja na 50 sztuk) Mąka pszenna  500 g Woda ciepła ok. szklanka 250 ml Żółtko Farsz: Mięso gotowane u mnie łopatka 700 g 

Kulinarne przygody
Kluski z gotowanym mięsem z rosołu - bez glutenu! 114

Wspaniałe danie dla całej rodziny. Składa się u mnie zawsze z mięsa ugotowanego w rosole, więc nic się nie marnuje. Do tego podsmażona na rumiano cabulka

Calzonella.com
Kopytka truskawkowe 89

450 g twarogu chudego 180 g truskawek 1 jajko 280 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej  80 g skrobi ziemniaczanej szczypta soli Truskawki miksujemy przy użyciu blendera

Kucharzyca
Gnocchi di patate 99

Przepis na gnocchi. Gnocchi di patate, czyli włoskie kluski ziemniaczane z ziemniaków gotowanych w mundurkach. Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. Po włosku słowo gnocchi to liczba

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania