pierogi - 9067 przepisów (strona:465/605)

Sałatka z cappelletti, łososiem i prażona cebulką 63

Zakupiłam małe pierożki włoskie i dzięki nim powstała ta przepyszna sałatka. Moje nadziane były prosciutto ale jeśli nie macie kupcie z fetą, ricottą czy mortadelą, też

Moje Małe Czarowanie
Uszka z grzybami – uszka wigilijne 80

Uszka z grzybami – uszka wigilijne Bez jakiego dania nie wyobrażacie sobie Wigilii? U nas obowiązkowo muszą być uszka z grzybami i czerwony barszcz. Takie wigilijne

Słodkie okruszki
Szpecle z boczkiem 70

Szpecle to niemieckie kluseczki przygotowane z mąki i jajka. Ja podaje je najczęściej z serem żółtym i smażonym boczkiem. Robi się je bardzo szybko, więc jeśli

KuchniaWeDwoje.pl
Kopytka dyniowe z masełkiem. 79

  Kopytka najlepiej smakują z masełkiem.     Składniki : 750 g ziemniaków ( waga po obraniu ) 500g obranej dyni ( bez skórki i pestek ) 2 całe jajka 3

Przepisy i porady kulinarne
Kopytka wg Aleex 115

Zbieram siły na powrót do życia. W poniedziałek wreszcie wyjdę z domu po zbyt długim okresie siedzenia w czterech ścianach. Wykorzystuję więc ostatnie chwile przymusowego odpoczynku

W mojej kuchni
Pierogi z mięsem 78

 Składniki: (na ok. 50 sztuk) (szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło łyżka Woda ciepłej 1 i 1/4 szklanki Sól łyżeczka Farsz: Mięso

Kulinarne przygody
pyszne kopytka na szybko z młodą kapustą zasmażaną... 75

Składniki: kopytka: ziemniaki ugotowane 1,5 kg, mąka pszenna 1 szklanka + 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, jajka 2 sztuki "M", woda wrząca 3 litry, sól 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
Kopytka z sosem dyniowym i parmezanem 66

Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie dynii w kuchni. Pyszne, domowe kopytka podałam dziś na obiad właśnie z sosem dyuniowym. Smaczna jesienna odmiana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mandu – koreańskie pierogi z mięsem i kapustą pekińską 66

Kuchnia koreańska – Mandu z wieprzowiną – domowa pierogarnia To bardzo smaczne pierożki, najlepiej zróbcie dużą porcję i zamroźcie. Nadwyżkę ugotowanych mandu możecie podsmażyć na odrobinie

Tajemnice Smaku