Nie wyobrażam sobie Wigilii bez czerwonego barszczu z uszkami, bo odkąd siegam pamięcią zawsze gościł na wigilijnym stole w mojej rodzinie. Prawdę mówiąc nigdy nie jadłam
To co kochamDzisiaj będzie łatwo, tanio i pysznie. Leniwe kluski z serka homogenizowanego to bardzo smaczne danie, które zrobicie w mig. Kluseczki są niezwykle delikatne i puszyste. Podawać
Pani M - kuchnia smakowitaDzisiaj będzie łatwo, tanio i pysznie. Leniwe kluski z serka homogenizowanego to bardzo smaczne danie, które zrobicie w mig. Kluseczki są niezwykle delikatne i puszyste. Podawać
Pani M - kuchnia smakowitaKluseczki z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków z dodatkiem pieczonego dorsza. GNOCCHI Z DORSZEM SKŁADNIKI 500 gramów mączystych ziemniaków; 250 gramów pieczonego lub gotowanego dorsza
Kuchnia TomkaKluseczki z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków z dodatkiem pieczonego dorsza. GNOCCHI Z DORSZEM SKŁADNIKI 500 gramów mączystych ziemniaków; 250 gramów pieczonego lub gotowanego dorsza
Kuchnia TomkaWłoskie kluski z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków z dodatkiem mąki pszennej i jajka. GNOCCHI KLUSKI WŁOSKIE SKŁADNIKI 1 kilogram mączystych ziemniaków około 250 gramów
Kuchnia TomkaKluski przygotowane z ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków i mąki ziemniaczanej. KLUSKI ŚLĄSKIE SKŁADNIKI 1 kilogram mączystych ziemniaków; około 250 gramów mąki ziemniaczanej, ale tak
Kuchnia TomkaCiasto z twarogu i mąki wypełnione morelami, formowane w knedle, a następnie gotowane i podawane w bułce tartej z cukrem pudrem. KNEDLE Z MORELAMI SKŁADNIKI 15
Kuchnia TomkaCiasto z ugotowanych i zmiażdżonych ziemniaków z dodatkiem mąki wypełnione dojrzałymi śliwkami, zawinięte w knedle i gotowane. DOMOWE KNEDLE ZE ŚLIWKAMI SKŁADNIKI 1 kilogram dobrych, dojrzałych
Kuchnia TomkaEMPANADAS Z FARSZEM PIECZARKOWYM SKŁADNIKI 300 gramów mąki pszennej; 100 ml letniej wody; około 100 ml letniego mleka; 100 ml oleju arachidowego lub roślinnego; 800 gramów
Kuchnia TomkaSzybkie francuskie paszteciki z kapustą i grzybami, możecie zrobić na święta jak i po z reszty bigosu, który Wam zalega w lodówce. Super pomysł na przekąskę
Ana Mari's worldMieszkasz w stolicy? A może wybierasz się tam, załatwiając ważne sprawy, w delegację lub w celu turystycznym? Odwiedzając Warszawę, poza podziwianiem jej zabytków, pięknych parków i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Barszcz czerwony i uszka z grzybami to podstawa dań wigilijnych. Osobiście za nim przepadam, cudowny smak zupy i delikatne a zarazem mocno grzybowe uszka, rewelacyjne danie
Kulinarne Fantazje MarioliGnocchi z kukurydzą to włoski przysmak , który przypomina polskie kopytka. Ich przyrządzenie jest bardzo podobne, ale sposób jedzenia różni się znacznie. Kiedy Polacy jedzą kopytka ze
codojedzeniaSkładniki : 60 dkg mąki pszennej typ 500 1 całe jajko około 270 ml letniej wody szczypta soli Sposób wykonania : M ąkę przesiewamy na
Przepisy i porady kulinarne