Szybkie francuskie paszteciki z kapustą i grzybami, możecie zrobić na święta jak i po z reszty bigosu, który Wam zalega w lodówce. Super pomysł na przekąskę
Ana Mari's worldMieszkasz w stolicy? A może wybierasz się tam, załatwiając ważne sprawy, w delegację lub w celu turystycznym? Odwiedzając Warszawę, poza podziwianiem jej zabytków, pięknych parków i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Barszcz czerwony i uszka z grzybami to podstawa dań wigilijnych. Osobiście za nim przepadam, cudowny smak zupy i delikatne a zarazem mocno grzybowe uszka, rewelacyjne danie
Kulinarne Fantazje MarioliGnocchi z kukurydzą to włoski przysmak , który przypomina polskie kopytka. Ich przyrządzenie jest bardzo podobne, ale sposób jedzenia różni się znacznie. Kiedy Polacy jedzą kopytka ze
codojedzeniaSkładniki : 60 dkg mąki pszennej typ 500 1 całe jajko około 270 ml letniej wody szczypta soli Sposób wykonania : M ąkę przesiewamy na
Przepisy i porady kulinarneKopytka na obiad do sosu to bardzo popularna przystawka w mojej rodzinie. Na pozór proste danie, które można również jeść jako danie główne czasami może sprawiać
codojedzeniawycieramy papierowymi ręcznikami, a następnie rozbijamy przy użyciu tłuczka do mięsa. Kotlety oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. 3. Na każdy kotlet nakładamy farsz. Składamy na pół (jak pieróg), a boki zbijamy tłuczkiem, obracamy i zbijamy z drugiej strony. Podwijamy końcówki schabu i znowu zbijamy, teraz formułujemy roladki w dłoniach. Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w jajku
Gotuj z PrezesemDelikatne i rozpływające się w ustach kluseczki kochają i duże i małe łasuchy. Są świetną propozycją na słodkie drugie danie lub podwieczorek. 220 g
Smakołyki Asi250 g twarogu chudego 250 g twarogu koziego 1 jajko 1 średni burak, ugotowany lub upieczony 220 g mąki pełnoziarnistej, ja użyłam z płaskurki 1
KucharzycaDzisiaj zapraszam na kopytka z sosem pomidorowo – paprykowym z dodatkiem parmezanu. Proste, wegetariańskie i bardzo smaczne danie. Paprykę najpierw upiekłam dzięki czemu stała się intensywna
Oryginalny smakSkładniki: kiszona kapusta 1kg, kminek 2 łyżeczki, ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, kostka rosołowa 2 sztuki, cukier 2 łyżki, olej rzepakowy 3 łyżki
W Mojej Kuchni LubięPora na kolejne świąteczne danie. Tym razem pierożki z białą kiełbasą idealne do barszczu lub żurku. Zapraszam! Składniki na farsz; 4 surowe białe kiełbasy
Radość kipiąca uśmiechem.Lubię takie szybkie i pożywne sałatki pachnące pysznym dressingiem. Zmęczeni wracamy do domu, oczywiście mówię o tych którzy pracują poza domem i szybko chcemy coś pysznego
Moje Małe Czarowanie