Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już
Niezły MłynekBędą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już
Niezły MłynekOstatnia nasza zachcianka to była azjatycka zupa jak z Tajlandii. Lubię przypominać sobie smaki z tamtej podróży, szczególnie zupę tom yum i jej różne odmiany. Dlatego
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasto 450 g mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 300ml wrzątku nadzienie 400 g mięsa mielonego mieszanego woł-wieprz duża garśc siekanej kapusty pekińskiej
Gotowanie jest łatweKolejne konkursowe wyzwanie z mąką Basia, to Czebureki. Kasia z bloga Tependa przygotowuje jest <tak> 🙂 A tak wyglądają moje 🙂 proszę o głosy <TUTAJ
czarrna od kuchniWitajcie Kochani. Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie. Najpiękniejsze w swoich barwach, nastroju święta. Pamiętam jeszcze zasypany śniegiem świat. Trzask śniegu pod butami, kiedy szło
Co w garnkach piszczyPostny barszcz czerwony w wielu rejonach Polski podawany jest z uszkami nafaszerowanymi grzybami, jako pierwsza potrawa na wigilijnym stole. W wielu rodzinach gotuje się barszcz zabielany
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: (na ok. 50 sztuk) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Olej 3 łyżki Woda gorąca 1 i 1/4 szklanki Sól łyżeczka Farsz: Kapusta kiszona 800 g
Kulinarne przygodyChinkali to przepyszne, soczyste i tradycyjne gruzińskie pierożki. Przepis pochodzi od pani Danuty. Dziękuję ślicznie za przesłanie przepisu. Chinkali to duże kołduny wypełnione bulionem. SKŁADNIKI 300
Smaczne PotrawyDynia to królowa jesieni. Warto dobrze wykorzystać sezon – nie tylko robiąc z niej różnego rodzaju dekoracje, ale też zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co
okolicepalnika.plDziś przepis na pyszne mięso indycze duszone z grzybami. Całość podałam z kopytkami i surówką z kapusty z burakami . Spróbujcie tego połączenie koniecznie. Składniki: 500
magiczna kuchnia KasiDynia to królowa jesieni. Warto dobrze wykorzystać sezon – nie tylko robiąc z niej różnego rodzaju dekoracje, ale też zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co
okolicepalnika.plBardzo często przyrządzam na obiad ziemniaczane puree. Jak wykorzystać resztki ziemniaczanego puree? Polecam gnocchi z masłem szałwiowym. Bardzo lubię gnocchi z resztek ziemniaczanego puree. Są takie
codojedzenia