Empanadillas con pisto y atun, czyli pierożki z tuńczykiem i warzywami

Empanadillas con pisto y atun, czyli pierożki z tuńczykiem i warzywami

Empanadillas con pisto y atun, czyli pierożki z tuńczykiem i warzywami

Dziś kolejne typowe hiszpańskie danie. W Hiszpanii najbardziej popularne są empanadillas nadziewane tuńczykiem i pomidorami i właśnie te moje dzisiejsze,  z  duszonymi warzywami i tuńczykiem. Niestety w Polsce nie spotkałam się nigdzie z gotowym ciastem na te pierożki, więc robię je tylko, gdy ktoś może mi je przywieźć z Hiszpanii. Kiedyś spróbowałam zrobić to ciasto sama, ale efekt nie był satysfakcjonujący ;-) Empanadillas można robić na  2 sposoby: smażyć w głębokim tłuszczu i upi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, pomidor, ciasto, pieczenie, tuńczyk, jajko, papryka, pierogi przepis, cukinia, cebula, duszone, pierogi, lekka, czosnek, warzywa na patelnie, jajka z farszem, lekkie ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, sposoby na jajko, drugie danie, ciasto na zimno, jajka nadziewane, lekkie dania, dania na gorąco

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.