Ciasto na domowy makaron.

Ciasto na domowy makaron.

Ciasto na domowy makaron.

  Składniki : 60 dkg mąki pszennej typ 500 1 całe jajko około 270 ml letniej wody  szczypta soli Sposób wykonania :   M ąkę przesiewamy na stolnicę , na środku robimy dołek. Do dołka wbijamy jajko, wlewamy wodę , dodajemy sól. Wyrabiamy cisto na jednolitą konsystencję . Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie, bo makaron będzie nam się później sklejał, lepiej jak będzie twardsze . Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 1 i 1/2 - 2 mm, od czasu do czasu podsypujemy mąką . Kroimy ostrym nożem lub m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję