Pieczone empanadas z wołowiną i serem

Pieczone empanadas z wołowiną i serem

Pieczone empanadas z wołowiną i serem

Empanadas to pierożki a ciasta zbliżonego do kruchego/chlebowego/francuskiego, które można przygotować pieczone lub smażone w głębokim tłuszczu. Nadziewane zazwyczaj mięsem, serem lub tuńczykiem. Istnieje ich wiele rodzajów w zależności od kraju i regionu. Osobiście uwielbiam te pieczone. Ten przepis na ciasto jest o tyle uniwersalny, że nadaje się także do smażenia na tłuszczu, także jeśli preferujecie tłustszą wersję, nie trzeba nic w nim zmieniać. Składniki (12szt - 4 porcje) -3 szkl. mąki pszennej -1/4 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Autor

ZuzaZuza

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto, tarta, zupa pomidorowa, mięso, placki, mięso mielone, tuńczyk, wołowina, pierogi przepis, pierogi, chilli, mięsa pieczone, placek z serem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, tarta na słodko, pieczeń z mięsa mielonego, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.