Sk艂adniki: ( porcja na 55 sztuk) Ciasto: M膮ka pszenna 500 g Woda szklanka 250 ml Mas艂o 艂y偶ka S贸l szczypta Nadzienie: Jagody truskawki 400-500 g Cukier 2 艂y偶ki Przygotowanie: Z m膮ki, wody, soli i roztopionego mas艂a zagnie艣膰 g艂adkie ciasto. ( w razie konieczno艣ci podsypa膰 odrobin膮 m膮ki). Cienko rozwa艂kowa膰 i za pomoc膮 szklanki wyci膮膰 k贸艂ka. Truskawki pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki. Na ka偶de k贸艂ko ciasta na 艣rodku nak艂adamy truskawki i posypujemy je odrobin膮 cukru. Dok艂adnie sklejamy. Gotujemy z ... czytaj dalej...
Gotuje bo lubi臋 :)