Pieróg z kurczakiem i grzybami
Pieróg z kurczakiem i grzybami
Składniki: 200 g + 1 łyżka mąki, masło 125g + 50 g masła, 125 g białego sera,(kanapkowego), 150 g sera żółtego, 1 łyżka wody, 400 g fileta z kurczaka, 200 g grzybów, 1 cebula, szczypta soli, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, 300 ml mleka, 1 żółtko, łyżka sezamu Przygotowanie: Do miski wyłożyć pokrojone masło i biały ser. Dodać mąkę i przygotować ciasto tak jak na kruszonkę. Dodać sól, wodę i zagnieść miękkie ciasto. Zrobić z niego kulę, owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. W między... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kulinarnajamka.blogspot.com
Autor
Katarzyna Czernik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, grzyby, ser biały, sezam, mięso, sosy, pierogi przepis, pierogi, ser żółty, kurczak, filet z kurczaka, kurczak z serem, mięsa pieczone, sos do kurczaka, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, kurczak pieczony, kurczak na parze, pierogi z mięsem
Inne przepisy z kulinarnajamka.blogspot.com
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję