Gnocchi dyniowo-ziemniaczane

Gnocchi dyniowo-ziemniaczane

Gnocchi dyniowo-ziemniaczane

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, dosłownie słowo oznacza „grudy”. Jestem głęboko przekonana,że każdy miłośnik klusek, zakocha się w tym przepisie:) Wybitnie smakują zarówno z sosem pieczeniowym, jak i masłem szałwiowym. SKŁADNIKI: 500 g. ugotowanych ziemniaków/tłuczonych 500 g. upieczonej dyni/ zmiksowanej (przepis znajdziecie tutaj   http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/02/pieczona-dynia.html ok. 150 g. mąki pszennej + do podsypania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki startego sera (parmezan ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

jesterka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, dynia, ziemniaki, ciasto, papryka, sosy, placki, puree, puree dyniowe, pierogi przepis, szynka, pierogi, obiad, surówka, ziemniaki na obiad, placek z serem, puree ziemniaczane, chipsy z ziemniakow, placki ziemniaczane, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Kopystką po garach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.