Mandu – koreańskie pierogi z mięsem i kapustą pekińską

Mandu – koreańskie pierogi z mięsem i kapustą pekińską

Mandu – koreańskie pierogi z mięsem i kapustą pekińską

Kuchnia koreańska – Mandu z wieprzowiną – domowa pierogarnia To bardzo smaczne pierożki, najlepiej zróbcie dużą porcję i zamroźcie. Nadwyżkę ugotowanych mandu możecie podsmażyć na odrobinie oleju i podać z sosem według przepisu. Koreańskie mandu. Podany przepis jest na mandu z wieprzowiną. Te pierożki podaje się w Arirang, sztokholmskiej restauracji, którą prowadzą Koreanki, siostry z mamą i ciotką*. Postępując zgodnie z przepisem możemy również przygotować mandu z wieprzowiną i kimchi. Wystarc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.