Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

 Składniki: (na ok. 50 sztuk) (szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło łyżka Woda ciepłej 1 i 1/4 szklanki Sól łyżeczka Farsz: Mięso z rosołu 750 g ( u mnie wołowina i kurczak) Warzywa z rosołu ( kawałek marchewki, selera i pietruszki) Cebula Sól Pieprz Majeranek łyżeczka Przygotowanie: Ugotowane mięso oraz warzywa zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać podsmażoną, pokrojoną w kosteczkę cebulę. Całość doprawić, solą, pieprzem oraz majerankiem. ( Jeśli mięso po zmieleniu będzie zbyt suche w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.