Pyzy drożdżowo-ziemniaczane z mięsem.

Pyzy drożdżowo-ziemniaczane z mięsem.

Pyzy drożdżowo-ziemniaczane z mięsem.

Przepis na : obiad

     Witajcie Kochani! Miło mi zaprosić Was dzisiaj na wyjątkowo mięciutki, puszyste, delikatne pyzy z ciasta drożdżowo-ziemniaczanego, hojnie nadziane gotowanym mięsem. Jeśli jeszcze nie próbowaliście pyz z takiego ciasta, to tym bardziej Was zachęcam. Pyzy nie są gładziutkie i równiutkie, ale za to wyjątkowo smaczne. Polecam! Składniki na pyzy drożdżowo-ziemniaczane z mięsem: na 56 sztuk ROZCZYN: 25 g świeżych drożdży 5 łyżek ciepłego mleka szczypta cukru 1 łyżka mąki      Dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, ciasto, mielone, ziemniaki, pieczarki, grzyby, mięso mielone, placuszki, kopytka, kluski, ciasto drożdżowe, kanapki, pierogi przepis, drożdżowe, pierogi, indyk, obiad, ciasto na niedziele, pieczarki w cieście, ciasta z masa, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pierogi z mięsem, jajka z farszem, ziemniaki na obiad, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.