Imprezowe pieczone pierożki z salami i dodatkami

Imprezowe pieczone pierożki z salami i dodatkami

   Składniki: ( porcja na 40 sztuk/ szklanka 250 ml) Rozczyn: Drożdże świeże 25 g Mleko letnie 1/2 szklanki Cukier łyżeczka Mąka pszenna łyżeczka pełna Ciasto: Mąka pszenna 500 g Mleko letnie 1/2 szklanki Jajko Sól 1/2 łyżeczki  Masło 40 g ( roztopione i przestudzone) Farsz: Ser tarty 150g Salami 150g Papryka czerwona 1/2  Kukurydza konserwowa mała puszka Dodatkowo: Jajko (do posmarowania pasztecików przed pieczeniem) Przygotowanie: W misce wymieszać składniki na rozczyn, przykryć ściereczką...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.