Kluski śląskie w sosie ze smażonych brunatnych pieczarek i kurczaka

Kluski śląskie w sosie ze smażonych brunatnych pieczarek i kurczaka

Kluski śląskie w sosie ze smażonych brunatnych pieczarek i kurczaka

Pozostało mi kilka "starych" ziemniaków, dlatego postanowiłam je wykorzystać i zrobiłam Kluski śląskie w sosie ze smażonych brunatnych pieczarek i kurczaka SKŁADNIKI: 7 średnich ziemniaków mąka ziemniaczana sól 1 cebula 2 piersi z kurczaka smażone brunatne pieczarki (my akurat mieliśmy z puszki, ale spokojnie można użyć świeżych- nawet lepiej) 200ml śmietany sól, pieprz, pietruszka, szczypiorek Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić. Masę ziemniaczaną podzielić na 4 części, usunąć 1 część... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, ziemniaki, kluski, pieczarki, kurczak, sosy, pierś, pierogi przepis, piersi, pierogi, ciasto, kurczak z pieczarkami, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, obiad, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczarki w sosie, sos do kurczaka, gotowany kurczak, ziemniaki na obiad, pieczarki w cieście, pieczarki do obiadu, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.