delikatne kopytka okraszone cebulą...

delikatne kopytka okraszone cebulą...

delikatne kopytka okraszone cebulą...

Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, mąka ziemniaczana 2 łyżki, mąka pszenna - ile potrzeba, sól 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka "XL", olej rzepakowy 2 łyżki, sól 1 łyżka, cebula 4 sztuki, smalec 6 łyżek/domowy, kucharek 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki ziemniaki najlepiej ugotować w mundurkach wieczorem, odlać z wody i zostawić obrane ze skórki w garnku, następnie na drugi dzień zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku zmielone ziemniaki w misce przyklepać, przekroić na cztery części, jedną wyją... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.