Przepis na : kolacja
Podając czysty barszcz nie wiadomo co zrobić z mięsem. To moja propozycja na pyszny farsz. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną drobno cebulkę. Smażyć aż cebulka zmięknie i lekko się zarumieni. pod koniec dodać posiekany ząbek czosnku. Barszcz przecedzić, wyjąć mięso, marchew, korzeń pietruszki, grzybki. Dodać obsmażoną cebulkę z czosnkiem. Wszystko przekręcić przez maszynkę z tarczą o dużych oczkach. Dodać jajko, majeranek, chilli, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smak musi być wyrazist... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl