Rogale z orzechowo-kakaowym nadzieniem.

Rogale z orzechowo-kakaowym nadzieniem.

Rogale z orzechowo-kakaowym nadzieniem.

      Pyszne drożdżowe rogale nadziane masą orzechowo-kakaową. Naprawdę świetna kombinacja, polecam! Składniki na Rogale z orzechowo-kakaowym nadzieniem: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant 100 g cukru 1 jajko 200 ml ciepłego mleka 60 g roztopionego letniego masła szczypta soli      Przesianą mąkę łączymy z drożdżami, cukrem, jajkiem, ciepłym mlekiem oraz masłem, dodajemy sól i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto (około 10-15 minut), gotowe oprószamy mąką, miskę przykrywamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.